Malipalit Petra doo slika
kosarica

Mali Palit d.o.o.

Poduzeće Mali Palit d.o.o. za trgovinu i turizam osnovano je 26.02.1990. godine i registrirano u trgovačkom sudu u Rijeci kao trgovačko poduzeće na veliko i malo čija je glavna djelatnost trgovina prehrambenim i neprehrambenim proizvodima.

Mali Palit d.o.o. započinje sa svojim radom 1990. godine s jednom trgovinom u sklopu obiteljske kuće, ujedno prvom takve vrste na otoku Rabu koje uspijeva isključivo upornošću i potpunom predanošću osnivača poduzeća i direktora Anđelka Pahljina i njegove obitelji. Tijekom godina, tržište se proširuje i zahtjevi kupaca su sve veći te se poduzeće širi, kako otvaranjem novih poslovnica prehrambenim i neprehrambenim proizvodima, tako i prodajom alata i građevinskih materijala te keramike, sanitarije i bijele tehnike. Danas poduzeće broji 80-ak zaposlenih i svoju djelatnost obavlja u 10 trgovačkih objekata po cijelom otoku, od kojih 2 objekta posluju u ljetnim mjesecima.

Zbog sve većih apetita i prohtjeva domaćeg stanovništva, poduzeće Mali Palit d.o.o. odlučuje se na uvoz keramičkih pločica, sanitarije ali i prehrambenih i neprehrambenih artikala poznatih proizvođača i renomiranih marki iz Italije i Španjolske. U registar carinskih obveznika, koji se vodi kod Carinske uprave Republike Hrvatske i služi za ostvarivanje prava i preuzimanje obveza u carinskom postupku, upisuje se 25.06.1996. godine i time postaje direktan uvoznik robe iz inozemstva.